Over Rhombus

Sinds 1995 is Rhombus gespecialiseerde leverancier en partner voor het onderwijs, met sterke focus op hard- en softwaretoepassingen en een verregaande dienstverlening voor de school, leraar en leerling.

Het familiebedrijf begon begin jaren ’90 als eenmanszaak met opleidingen en de bijhorende verkoop van slechts enkele softwarepakketten (Derive en Cabri Geometre) voor leraren wiskunde: Derive en Cabri. Al relatief snel kwamen er ook nieuwe producten in de catalogus, en konden ook leraren wetenschappen bij Rhombus terecht voor technologische hulpmiddelen in de klas. Toen Texas Instruments de software van toen overnam en in de grafische rekenmachines implementeerde veranderde er heel wat.

Onder leiding van Rosette Van den Wouwer groeide Rhombus uit tot een van de grootste bedrijven voor de distributie van rekenmachines aan scholen in de BENELUX. Een positie die we na vele jaren nog steeds behouden. In 2010 zette haar zoon Philip het bedrijf verder. Er werden jaar na jaar grote stappen gezet met o.a. de inrichting van een nieuw kantoor met grote showroom voor opleidingen en een magazijn te Antwerpen en te Genk.

Onder leiding van Philip groeide de focus naar een bredere dienstverlening voor scholen inzake STEM, ICT en algemene leermiddelen. Met een gemotiveerde equipe bouwde Philip aan nieuwe divisies binnen Rhombus welke beantwoorden aan de vraag naar gepersonaliseerde e-commerce toepassingen voor scholen, en de steigende digitalisering. Rhombus groeide in enkele jaren uit tot een trouwe partner voor digitaal onderwijs. De Schoolsupply divisie ontzorgt scholen volledig op vlak van leermiddelen distributie, adminsitratie en logistiek terwijl de ICT divisie scholen helpt om doordachte investeringkeuze’s te maken met visie op lange termijn. Rhombus levert alle hard- en software, aangevuld met alle nodige services voor geslaagde 1-op-1 projecten met Chromebooks.

Einde 2020 werden alle Distributie-activiteiten van school- en leermiddelen onder Schoolsupply, alsook ICT activiteiten afgesplitst in een nieuwe vennootschap “Cloudwise Belgium BV” in een joint venture met het nederlandse Cloudwise, marktleider in cloudoplossingen en digitalisering voor scholen in Nederland.

Rhombus focust sinds 2021 weer volledig en zuiver op STEM oplossingen voor het onderwijs. Persoonlijke aanpak en opvolging, probleemoplossende ingesteldheid, vakkennis over de producten, competitieve prijzen op maat van het onderwijs, efficiënte garantieregeling en excellente dienst na-verkoop: dit zijn de belangrijkste zaken waarom klanten reeds jaren kiezen om met ons samenwerken.

Met Rhombus hebt u uw single point of contact als partner en leverancier voor modern en kwaliteitsvol STEM onderwijs.

Assia H’Madoun
Orderverwerking

Sara Telen

Sara Telen
Recruitment & HR Verantwoordelijke

philip

Philip Vermeylen
Sales & Marketing

jan

Jan Vermeylen
Adviseur

Jij!
We zijn op zoek naar een gemotiveerde
educatieve sales consultant. Misschien wel iets voor jou!
Lees meer

Jij!
We zijn op zoek naar een gemotiveerde
administratieve medewerker. Misschien wel iets voor jou!
Lees meer