Sensoren en datalogging

De sensoren, datalogging apparaten en software van Vernier zijn wereldwijd bij wetenschapsleraren in het Secundair en Hoger onderwijs al enkele tientallen jaren geliefd materiaal voor demonstratieproeven en leerlingenpractica.

Metingen met sensoren uitvoeren heeft vele voordelen waarvan de belangrijkste:

  • meetwaarden zijn accurater versus manuele methodes (thermometer aflezen, meetlat, chronometer, … );
  • real-time grafieken van alle meetwaarden terwijl de proef gebeurt;
  • verandert men de proefopstelling om de meting te herhalen, kunnen grafieken gemakkelijk vergeleken worden.

Dankzij het gebruik van datalogging apparatuur krijgen leerlingen een sneller inzicht krijgen in wetenschappelijke fenomenen en vooral ook een veel sterker (wiskundig) inzicht door zich onmiddellijk te kunnen focussen op de data-analyse. In verschillende wetenschappelijke studies die het gebruik van sensoren onderzocht, zijn deze effecten bewezen.

Ook voor STEM-projecten zijn Vernier sensoren erg interessant. Welke windmolen levert het meeste vermogen? Welke robot heeft de meeste trekkracht? Eveneens is het mogelijk om Vernier sensoren aan te sluiten op een Arduino of een Lego Robot, dankzij aparte interfaces.

Geschikt voor: Fysica, Chemie, Biologie, Bio-chemie, Wiskunde, Aardrijkskunde, Techniek, Fysiologie, Forensische wetenschappen, Waterkwaliteit, …

Sensoren

Vernier heeft een zeer uitgebreid gamma van 60+ sensoren, welke specifiek ontwikkeld zijn voor educatief gebruik. Deze sensoren bestaan in verschillende varianten met verschillende connecties: Standaard, Draadloos en via USB.

Interfaces

Metingen kunnen uitgevoerd worden op praktisch elk mogelijk device: datalogger, pc of laptop, smartphone of tablet, chromebook, arduino, lego mindstorm. Voor elk apparaat is er een geschikte interface.

Software

Zeer belangrijk aspect bij datalogging is de gebruiksvriendelijkheid van de software. Logger Pro en Graphical Analysis zijn softwarepakketten die ontworpen zijn door leraren voor gebruik in het onderwijs.

Labomateriaal

Vernier ontwikkelt geavanceerde proefopstellingen waaronder: spoor voor experimenten met wagentjes en optica-elementen, centripetale krachten, microscopen, spectrometers, elektrostatica, …

Contacteer ons

Voornaam
Email
School
Achternaam
Telefoon
Functie
Uw vraag