3D printing

Een 3D-printer op school biedt tal van mogelijkheden om het lessenpakket te ondersteunen en is een verrijking voor alle studierichtingen van basisonderwijs tot universiteit of hogeschool. Kortom, een 3D-printer voor iedereen die ’t wil maken!

3D-printen is niet langer een hype of revolutionair te noemen, er kondigt zich wél een nieuw industrieel tijdperk aan in het produceren van goederen. Deze techniek maakt het mogelijk om objecten van elke denkbare vorm ter plaatse uit te printen. Fabrikanten evolueren meer en meer naar de verkoop van bestanden in plaats van de fysieke producten zelf. Onze economie wordt hierdoor efficïenter, minder belastend voor het milieu en klantvriendelijker. 3D-printing zal zowel in industrie als huiskamer een exponentiële groei kennen in de komende decennia.

Leerlingen menselijke en technische competenties aanleren zoals samenwerken, probleemoplossend denken, ontwerpen met CAD software, computerkennis en het aansturen van machines zijn cruciale vaardigheden om ze klaar te stomen voor de toekomst.

Als we naar de toekomstige arbeidsmarkt kijken en de gevraagde competenties, is een 3D-printer hét instrument bij uitstek om reeds op jonge leeftijd deze competenties te ontwikkelen.

Bovenop het educatieve karakter van een 3D-printer, kan de printer ingezet worden om onderdelen of objecten te printen ter ondersteuning van alle vakken en de technische dienst.

De quasi oneindige mogelijkheden van een 3D printer zijn een bron van inspiratie voor leerkrachten en leerlingen.

Rhombus is uw partner in 3D-printen: keuze printer, opleidingen & workshops, leveren, onderhoud en dienst naverkoop. Met de nodige vakkennis bieden we u een volledige, betaalbare oplossing op maat van uw onderwijsinstelling.

Workshops

3D Kids Discovery

Een workshop voor de derde graad basisonderwijs en eerste graad secundair onderwijs. De leerlingen maken op hun niveau kennis met de mogelijkheden van 3D-Printen. Na een korte inleiding gaan de kinderen zélf aan de slag in groepjes van 6 à 7 man en doorlopen op een speelse manier de processen van het 3D printen. We komen met 3D-printers naar de school, elk kind ontvangt na afloop een eigen 3D-print. Een nabespreking met de leerkrachten na afloop.

3D Printing 4 Educators

Een tweedaagse opleiding voor leerkrachten gespreid over twee namiddagen. Tijdens deze workshop worden de mogelijkheden en werking van een 3D-printer in het onderwijs. Ontwerpsoftware, kant-en-klare bestanden vinden op het internet vinden en afdrukken op een 3D Printer. De ideale workshop om nadien in de klas zelf aan de slag te gaan met een 3D printer.

3D Launch & Target

Workshop bij aankoop van een 3D Printer. Na het uitpakken en installeren van de 3D printer volgt er een opleidingsmoment waarin alle do’s & dont’s van het 3D printen aan bod komen. Het eigenlijke gebruik van de software, hardware en toepassingsmogelijkheden in het lessenpakket. Het eerste project wordt onder begeleiding gemaakt. Richtlijnen over dagelijks onderhoud van de printer. Een interactieve workshop waarin al uw vragen rond 3D printen beantwoord worden. Een 4uur durende sessie in uw school bedoeld voor gebruikers en verantwoordelijken.

3D Fresh-up workshop

Een opfris workshop na de eerste gebruiksperiode. Na een eerste technische controle op de 3D printer volgt er een moment waarop uw vragen rond het eerste gebruikservaring beantwoord worden. Een opfrissing van de mogelijkheden en toepassingen tijdens een 2uur durende workshop in uw school.

Contacteer ons

Voornaam
Email
School
Achternaam
Telefoon
Functie
Uw vraag