G Suite en Chromebooks

Rhombus ondersteunt scholen bij het implementeren van verschillende ICT toepassingen waaronder G Suite voor onderwijs. We kunnen hierbij een actieve en uitvoerende rol spelen in het opzetten van uw domein, de synchronisatie van al uw gebruikers uit bv. Smartschool, opleiding van lerarenteams, configuratie van Chromebooks …

Rhombus is ervan overtuigd dat scholen met de oplossingen van Google kwalitatieve en betrouwbare tools krijgen voor ICT toepassingen in de klas en thuis. Het besturingssysteem en de beheersmogelijkheden van Chrome apparaten zijn bovendien ook nog eens goed beveiligd, waardoor ze prima geschikt zijn voor het onderwijs.

De kernservices van G Suite for Education

De programma’s van Google zijn gebruiksvriendelijk en worden door miljoenen, misschien wel miljarden, mensen op de wereld gebruikt. Voor het onderwijs is G Suite for Education nog aantrekkelijker. Scholen kunnen namelijk gratis gebruikmaken van alle applicaties. En waar individuele gebruikers te maken hebben met reclame zijn scholen hiervan vrijgesteld.

Dit zijn de belangrijkste tools die de hele school met elkaar kan gebruiken:

Implementatie & Synchronisatie

Rhombus helpt scholen bij de implementatie van G Suite voor volgende aspecten:

  • het inrichten van het domein voor de school
  • de synchronisatie van gebruikers naar G Suite (bv. uit Smartschool, …)
  • opzetten van mailboxen met geïndividualiseerde pdf voor leerlingen
  • verzorgen van trainingen voor gebruikers
  • ondersteuning voor ICT-coördinatoren

We vertrekken steeds vanuit de specifieke vragen van een school om diensten uit te voeren. Afhankelijk van de wensen van de school of scholengroep kan een jaarlijks onderhoudscontract opgesteld worden waarin alle diensten beschreven worden, en een specifieke supportdienst ter beschikking gesteld zal worden.

Opleidingen

Overweegt uw school om G Suite te implementeren is het belangrijk dat er voor alle leraren voldoende tijd gaat naar de opleiding.
Rhombus organiseert op regelmatige basis opleidingen voor leraren. Samen met verschillende partners kan Rhombus scholen ook doorheen een geheel didactisch en technisch traject begeleiden op maat van de school. Hierbij zijn opleidingen op school eveneens mogelijk.

De opleidingen van G Suite voor leraren worden in 3 opeenvolgende nascholingen aangeboden:

  • Basiscursus: interactieve workshop met een algemene introductie over G Suite
  • Vervolgcursus: interactieve workshop met focus op specifieke onmisbare tools
  • Expertcursus: ontdek als leraar G Suite optimaal te gebruiken in de klas

Contacteer ons

Voornaam
Email
School
Achternaam
Telefoon
Functie
Uw vraag