Chromebooks

Chromebooks zijn (net zoals tablets en gewone laptops) een nieuw type computers waarmee je sneller en gemakkelijker kunt werken. Ze zijn voorzien van Chrome OS: een besturingssysteem dat standaard is uitgerust met het beste van Google. Deze apparaten hebben vele belangrijke voordelen, waardoor ze bijzonder populair zijn voor scholen.

Rhombus verdeelt Chromebooks van Acer, Lenovo en Dell. Scholen kunnen via Rhombus beheerslicenties voor Chrome OS apparaten aankopen.

Chromebooks beheren

Als je een ICT-Coördinator bent van school, wees niet bang : Chromebooks beheren is super eenvoudig!

De Chromebook Management Console, een webgebaseerd beheersplatform met 24/7 ondersteuning, stelt scholen in staat hun Chromebook-vloot te beheren en ze kan worden afgestemd op elke omvang van de school of scholengroep. Blokkeer of installeer apps, sluit apparaten, dwing een bepaald beleid af, … beheer het aantal Chromebooks op één vaste centrale plaats. Voor elk apparaat koopt u éénmalig een licentie aan.

Bestellen is eenvoudig: geef je domein van de school aan ons door en het aantal licenties die je nodig hebt.
De school ontvangt van ons een offerte welke ze kan bevestigen per mail. De levering is geheel digitaal, met andere woorden: de beschikbare licenties zie je onmiddellijk in het Google Admin portaal.

Alles start met een goed netwerk.

Wanneer je als school met een project met mobiele apparaten wil starten is het cruciaal dat het draadloos netwerk de Chromebooks kan voorzien van een goede internetverbinding. Rhombus werkt met professionele partners samen om deze belangrijke vereiste te kunnen garanderen. Indien uw school hiervoor de investering wenst te doen en op zoek bent naar een partner, aarzel niet om ons te contacteren. Ervaren specialisten komen ter plaatse om u een duidelijke uitleg te geven over de technologie en verrichten de nodige metingen in uw schoolgebouw. Aan de hand van een concreet actieplan kunnen we uw draadloos netwerk op punt stellen.

Opbergen en opladen

Wie fors in mobiele apparaten investeert, zal zeker ook moeten kijken naar efficiënte oplossingen om deze toestellen elke avond veilig op te bergen en op te laden zodat de toestellen altijd klaar zijn voor een dag in de klas. Rhombus verdeelt verschillende merken oplaad- en opbergtrolleys, maar ook vast meubilair dat gemaakt is voor het opbergen en opladen van apparaten zoals tablets, smartphones, laptops, …

Zioxi

Schoolmeubilair, oplaadtrolley’s, oplaadaccessoires, …

LocknCharge

Kwaliteitsvol en praktisch opberg- en oplaadmateriaal

De oplaadtrolleys van LocknCharge hebben een uniek concept: de devices worden in mandjes in de trolley bewaard. Op die manier kan een trolley een plaats krijgen op het secretariaat, in het OLC, … en kunnen leerlingen uit verschillende klassen gemakkelijk gebruik maken van Chromebooks die op een centrale plaats in de school opgeslagen zijn. De kleurrijke mandjes maken het gemakkelijk de Chromebooks in groepen in te delen. Deze trolley’s hebben onderaan een lade waar alle adapters in bewaard worden. Op die manier wordt met een enkele voedingskabel een hele trolley Chromebooks opgeladen. kunnen opladen indien ze dat willen.

Zioxi is een oerdegelijk Engels merk dat kwalitatief zeer hoogwaardig schoolmeubilair maakt. Daarbij specialiseren ze zich ook in systemen voor het opladen en opbergen van diverse apparaten. Niet alle modellen van Zioxi werken met een systeem van mandjes: deze trollley’s zijn dan ook meer geschikt om één klaslokaal uit te rusten met een set Chromebooks. Uiteraard zijn de oplaadtrolley’s ook verkrijgbaar voor Windows-laptops, tablets en smartphones.

Naast oplaadtrolley’s heeft Zioxi ook andere mobiele en vaste oplaadsystemen in het gamma. Zo zijn er bijvoorbeeld de PowerKore batterijen die verschillende USB-devices van spanning kunnen voorzien en de verrijdbare powerHubs die bijvoorbeeld overal in een open leercentrum voor spanning kunnen zorgen.

Wenst u nieuwe lockers te installeren in de school, kies dan voor een systeem waar elke individuele locker een mogelijkheid heeft een apparaat op te laden. Wij hebben hiervoor de geschikte oplossingen.

Contacteer ons

Voornaam
Email
School
Achternaam
Telefoon
Functie
Uw vraag