STEM: Windenergieprojecten in je klas met KidWind

Inhoud

Al meer dan 15 jaar stimuleert het KidWind-project leerlingen en leerkrachten om aan de slag te gaan met windenergie, een dankbaar onderwerp voor STEM-projecten. Het materiaal van KidWind bestaat niet enkel uit volledige sets, bedacht door leraren zelf. Alle onderdelen zijn ook los verkrijgbaar zodat het bouwen van de windmolen zelf eveneens een onderdeel van het STEM-project kan worden. Werken met windmolens bieden ook een fijn competitief aspect: welke molen levert de meeste energie?

Tijdens deze workshop wordt alles voorgesteld om dit als project te kunnen starten in de school. Leerkrachten kunnen aan de slag met de windmolens en leren gebruik maken van diverse meet-apparatuur. Tijdens de workshop doen we experimenten, metingen en berekeningen met verschillende materialen.

Naast de informatie over de windenergieprojecten is deze workshop ook interessant om collega’s te ontmoeten die met STEM bezig zijn en ideeën voor STEM-projecten uit te wisselen!

Deze workshop start om 9h30 en duurt tot 12h30 met een lunch. De kostprijs van deze workshop bedraagt €35 incl. BTW. Lunch is in de kostprijs inbegrepen. De kostprijs van de workshop kan gerecupereerd worden bij aankoop van Vernier-materiaal na deelname aan de workshop!

Lesgever

Philip Vermeylen, Adviseur wetenschappen van Rhombus

Doelgroep

Leraren lager & secundair onderwijs met interesse in een fascinerend en uitdagend STEM project

februari 12 @ 09:30
09:30 — 12:30 (3h)

Rhombus Deurne

Philip Vermeylen

Inschrijven