G Suite & Chromebooks netwerksessie voor ICT coördinatoren

Wereldwijd worden Chromebooks ingezet in het onderwijs. Ook in Vlaamse scholen is er een duidelijke grote en steeds toenemende interesse om Chromebooks in te zetten in diverse scenario’s. Sommige scholen staan inmiddels al zeer ver, terwijl anderen tot op heden nog maar de eerste ‘kleine’ zelfstandige exploraties gedaan hebben om G Suite te bekijken of te implementeren in de school. Het verschil tussen een Chromebook en andere hardware is voor sommigen vanzelfsprekend, voor anderen is nog totaal nieuw.

Leren van elkaar! 

Binnen Facebook groepen en Google + Communities worden bijna dagelijks vragen rond Chromebooks & G Suite gesteld en beantwoord.

We willen de gelegenheid geven om tijdens deze unieke netwerksessie te kunnen luisteren naar elkaar, ideeën op te doen, specifieke vragen door te nemen (technisch en didactisch), … en zo kan u in één klap allicht heel veel know-how vergaren die soms een eeuwigheid duurt om inzichten over te krijgen.

Scholen die hun ideeën rond een vernieuwende digitale lespraktijk (en mogelijk toekomstig 1 op 1 project met Chromebooks)  willen vorm geven, kunnen dankzij de getuigenissen of inzichten van anderen hierin het juiste traject uitstippelen. Zo zorgen ze ervoor dat ze niet in vallen trappen waar anderen reeds zijn over gestruikeld.

Programma

Vooraf peilen we bij alle aanwezigen: de belangrijkste reden voor zijn/haar inschrijving, zijn/haar verwachtingen en bv. concrete vragen of thema’s waar moeilijkheden rond zijn. Wij trachten uit alle feedback vooraf een rode draad te vinden om specifieke hot topics en thema’s te omcirkelen.

Na de verwelkoming laten we iedereen zichzelf introduceren. Hierna behandelen we thema per thema waarbij iedereen aan het woord kan komen met specifieke vragen en antwoorden. 

Om 12h30 bieden we iedereen een lunch aan en kunnen aanwezigen “blijven plakken” tot 15h30 om na te praten.

Prijs?

Inschrijven voor dit netwerkevent is GRATIS  (inclusief drank en middaglunch), maar plaatsen zijn beperkt.

Sessie gaat door vanaf 6 deelnemers  – maximaal 18 deelnemers

Tijdens deze sessiekan je de Lenovo 300e Chromebook uitzonderlijk aankopen aan € 275 Incl. BTW
(aanbod enkel geldig bij aanwezigheid op de opendeurdag, 1 Chromebook per persoon per schooljaar.)

oktober 2 @ 09:30
09:30 — 13:00 (3h 30′)

Rhombus Deurne

Dimitri Verachtert, Philip Vermeylen

Inschrijven