HP Prime

 • Beschrijving
 • Meer details

Touchbediening. Full-colour. Revolutionaire functionaliteit met CAS.

PRAKTISCHE MULTI-TOUCH DISPLAY

 

Als een van de eerste grafische rekenmachines , beschikt de HP Prime over een 3,5 -inch multi - touch-enabled kleurenscherm dat reageert op aanraking met een vinger , wat betekent dat alle functies van de HP Prime kunnen worden geactiveerd door kort het scherm aan te raken. HP presenteert een rekenmachine met een handig besturingssysteem: veel mensen zijn al vertrouwd met smartphones of tablets. De voordelen van multi - touch technologie kan worden gezien in vele opzichten:
 

 • Grafieken of diagrammen kunnen voor verdere analyse worden bewogen door een vinger gebaar . Dit elimineert het vervelende navigeren door bedieningstoetsen .
   
 • Door het scherm aan te raken kunnen geometrische constructies worden geproduceerd als op een tekenblad. De trek- modus kan direct worden uitgevoerd met een vinger beweging in alle richtingen .
   
 • De toetsen van de rekenmachine worden aangevuld met gewenste menu velden die onderin het scherm verschijnen, afhankelijk van de context. Door het aanraken van een weergegeven menu veld , wordt de bijbehorende functie uitgevoerd.


Het toevoegen van tekst bestanden en zoeken
Op de HP Prime is het mogelijk om tekstbestanden ( in een HP formaat ) toe te voegen. Doorzoeken van deze documenten is niet mogelijk met een zoekfunctie, dus studenten moeten door het hele document bladeren om informatie te zoeken. Het geheugen wissen verwijdert deze documenten, zodat ze niet meer gebruikt worden tijdens de examens en tests . Dit geldt voor alle door de gebruiker toegevoegde content.

 

 


DUIDELIJKE BEDIENING

De HP Prime is uitgerust met een helder bedieningsconcept. Deze bestaat uit drie basiscomponenten, die kunnen worden geopend met de toetsen AppsHome en CAS.
 

 •      Apps-Omgeving

     In de Apps-omgeving is een verscheidenheid aan toepassingen beschikbaar die takengevisualiseerd en oplossen met behulp van een verscheidenheid van wiskundige en wetenschappelijke disciplines kunnen maken. Alle applicaties worden bestuurd door de Symb,Plot en Num toetsen.

 •      Home-Omgeving

In de thuisomgeving, gedraagt de HP Prime gedraagt zich als een gewone rekenmachine, wat betekent dat de resultaten numeriek worden berekend.

 •      CAS-Omgeving

In de CAS-omgeving, is het Computer Algebra System actief, wat betekent dat alle berekeningensymbolisch worden verwerkt.

 


NUMERIEKE HOME-OMGEVING

In de home omgeving, worden alle getallen numeriek geïnterpreteerd en alle berekeningennumeriek uitgevoerd. Voor de berekeningen zijn zowel de "tekst boek"-modus en de HP-typische "RPN" invoermethode beschikbaar.

 


Meer dan honderd wiskundige functies zijn reeds beschikbaar direct vanaf het toetsenbord.
Veel andere wiskundige functies zijn beschikbaar in het Math Menu, dat is verdeeld in een aantal secties:

 • Getal:
  Getallen afronden.
 • Rekenen:
  Bereken maximum, minimum, het verdelen radicalen en percentages.
 • Complexe getallen:
  Berekenen reëel deel, imaginair, geconjugeerd, argumenten en eenheid vectoren.
 • Goniometrische functies: 
  CSC, ACSC, SEC, ASEC, COT, ACOT.
 • Hyperbolische functies:
  SINH, ASINH, COSH, ACOSH, TANH, ATANH.
 • Waarschijnlijkheid:
  het berekenen van faculteiten, combinaties, permutaties, willekeurige getallen en waarschijnlijkheden voor de normale, binomiale en Poissonverdelingen. 
 • Lijsten en matrices:
       Lijsten maken (of matrices) en uit te voeren functies op deze lijsten (of matrices).

 


SYMBOLISCHE CAS-OMGEVING

In de CAS-omgeving , worden alle cijfers en alle rekenkundige bewerkingen symbolisch geïnterpreteerd.

Sommige van de meer dan honderd CAS functies zijn reeds rechtstreeks via het toetsenbord .Veel andere functies zijn te vinden in het CAS menu , dat is verdeeld in verschillende secties:

 • Algebra:
  Vereenvoudigen, samenvatten, vermenigvuldigen, factoring, ontmanteling van rekenkundige expressies.
 • Analysis:
  Vorm van afgeleiden, integralen , differentiaaloperatoren , limieten , sommen , Laplace en Fourier -transformaties.
 • Solve:
   Het oplossen van vergelijkingen en differentiaalvergelijkingen.
 • Converting:
  Schakel de kracht en trigonometrische principes in om uitdrukkingen te berekenen..
 • Number theory:
  Divider , ggd , kgv , priemontbinding , priemgetal , Euclidische algoritme modulo berekening.
 • Polynomials:
  Nullen , verdelers , factorisatie , ggd , kgv , Euclidische algoritme , Groebner basis , hermite , Lagrange , Laguerre , Legendre , Chebyshev polynomen.
 • Graphing:
  Functies in een en twee variabelen , impliciete functies , richting velden , isolijnen.

 


KRACHTIG PLOTTEN

 

Om aan te geven wat de Prime kan met uitgebreide functies, is er een plot-gallerij toegevoegd. Hier een aantal voorbeelden uit deze gallerij:

   

1.       Open de Geavanceerde grafieken App

2.       Voer X=Y in

3.       Druk op 

4.       Druk op 

5.       Kies dan optie 5: 

 


DRAADLOZE COMMUNICATIE

Via de draadloze kit kan er gecommuniceerd worden tussen leraar/examinator en leerling. Het werkt op dezelfde manier als bijv. een draadloze muis: de leerling kiest het netwerk naar keuze en maakt daarna automatisch verbinding. Wanneer er dus meerdere teacher-kits zijn dan betekent dit dat bij elke nieuwe leraar weer even het juiste netwerk moet worden gekozen. Heeft een leerling elke week dezelfde leraar, dan hoeft dat uiteraard maar 1x te gebeuren, de Prime maakt dan een volgende keer/les automatisch verbinding. Dit kiezen van netwerken gaat heel simpel, door in de hoek van het scherm op een pictogram te drukken en het juiste netwerk te kiezen.

 

Voorbeeld:

 • Leraar 1 (standaard): “Wiskunde”
 • Leraar 2 (inval): “Wiskunde alternatief”
 • Tijdens de examens, examinator: “Wiskunde examen”

Er kan dan dus heel makkelijk worden gewisseld. Een aangrenzend klaslokaal zal op die manier dus ook nooit per ongeluk in de examenmodus worden gezet, tenzij zij uiteraard verbinding met (in dit geval) NETWERK 3 hebben gemaakt. Daarnaast werkt het systeem ook als een absentie-controle. De leraar in kwestie weet dat er 120 leerlingen in het lokaal moeten zitten, en kan dat in zijn connectivity kit (zoals gisteren getoond) ook meteen controleren. Heeft hij maar 119 verbindingen, dan is er dus iemand die niet in de examen mode staat. En dat is met behulp van de lampjes en de oranje balk op het scherm direct te controleren.

Er kan niet geschakeld worden naar een ander draadloos netwerk wanneer de examen mode eenmaal is geactiveerd.

Fraude door leraar

Er werd gevraagd of het mogelijk is voor een leraar/examinator om de antwoorden door te sturen via een tekstbericht. In theorie is dit mogelijk, al denken wij niet dat het aan de fabrikanten van machines is om een dergelijke fraude te beperken.. Een mogelijkheid om met de Prime echter dit op te vangen, is door voor dat het examen begint, alle leerlingen hun wireless module in te laten leveren. Dat maakt alle draadloze communicatie onmogelijk en de examen mode is dan alleen maar uit te schakelen door de tijd af te wachten.

Hoe verbind ik?
Hier is een video van G.T. Springer die laat zien hoe je de Prime rekenmachines draadloos op de connectivity kit aansluit:

Wireless Kit moet apart worden aangeschaft, klik hier voor meer info

 

Algemeen
Merk HP
Fabrikantcode NW280AA#B1S
Garantie 3 jaar
Toegestaan tijdens eindexamens Ja
Voeding
Netstroom adapter Ja
Zonnecel Nee
Batterijen meegeleverd? Ja
Type batterijen Oplaadbare accu
Aantal batterijen N/B
Tonen
Kleurenscherm Ja
Achtergrondverlichting Ja
Aantal tekens per regel 40
Aantal regels 11
Functies
Aantal functies N/B
Tax converter Nee
Currency-converter Nee
Bonprinter Nee
Check-and-Correct N/B
Auto replay N/B
Verbindingen
PC-verbinding Ja
USB kabel meegeleverd? Ja
Micro SD-kaartaansluiting Nee
Kenmerken
Van gerecycled materiaal? Nee
Slide-on cover aanwezig Ja
Afmetingen (lxbxh) 18,23 x 8,58 x 1,4 cm
Gewicht 230 gr
Snelstartgids aanwezig? Ja, en volledige manual op CD
Invoermethode Algebraïc, RPN, Symbolic

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__