HP 39gII

  • Beschrijving

De nieuwe HP 39gII grafische rekenmachine van HP!

Hij is er! De nieuwe HP 39gII grafische rekenmachine van HP. Goedgekeurd door CvE voor gebruik bij examens voortgezet onderwijs. Visualiseer en verken wiskunde en wetenschap met de 39gII grafische rekenmachine.

Nieuw: uitwerkdocumenten voor Moderne Wiskunde en Getal & Ruimte. Om de 39gII optimaal te gebruiken met de wiskunde methodes van Moderne Wiskunde en Getal & Ruimte, ontwikkelen wij voor alle lesmethodes de betreffende uitwerkmaterialen voor leerlingen. Neem contact met ons op wanneer u deze wilt ontvangen voor gebruik in uw lessen.

  • Alle belangrijke grafische functies beschikbaar
  • Zeer hoge resolutie, contrastrijk LCD-scherm
  • Met 256KB gebruikersgeheugen
  • Interactieve hulp omgeving
  • Meer dan 600 ingebouwde functies
  • Programmeerbaar: bouw je eigen apps!
  • GRATIS emulator software
  • USB en Calc-to-calc connectie

 

Goedgekeurd door CvE voor gebruik tijdens examens!

 

 

 

 

Graphing functies 2D-plotten: functie, polaire vergelijkingen, parametrische; rijen: web grafiek, trap grafiek, split screen: plot en tafel, voor-en na-zoom; statistische plots: verstrooien, histogram, box-en snorhaar, normaal waarschijnlijkheid, lijn, bar, Pareto, voor de functies: snijpunt, extremum, helling, de oppervlakte onder een curve en tussen twee bochten; inzoomen op een punt op een grafiek of rij in een tabel
Wiskundige functies Rekenkundige, goniometrische, transcendente, polynoom, calculus, integer, lijst, matrix en complexe functies
Entry-systeem logica  Algebraïsche
Menu’s / Vragen Ja
Toetsenbord Alfanumeriek
Flash-geheugen 80 MB
Poorten Mini-USB
Processor en display Verstelbare contrast, 256 x 127 pixels
Type scherm grijstinten LCD
Stroomvoorziening en batterij 4 AAA-batterijen
Automatische uitschakeling 5 minuten
Afmetingen (B x D x H) 9,4 x 3,1 x 18,7 cm
Gewicht 257,29 g
Wat zit er in de doos Calculator, batterijen, beschermhoes, quick start guide, CD met gebruikershandleiding en connectiviteit kit, unit-to-unit en unit-to-pc kabels

Snelheid van de HP 39gII
De HP 39gII maakt gebruik van een supersnelle processor, waardoor bijvoorbeeld plotten van een formule ontzettend snel gaat. Doen vergelijkbare machines hier nog minimaal 8 seconden over, de 39gII kan dit binnen een seconde!

 

Uitgebreide help-functie
De HP 39gII biedt een ‘contextgevoelige helpfunctie’: hulp wanneer het nodig is. Stel je wilt in een simpel programmaatje gebruik maken van de functie Iterate. Door het te selecteren in het MATH-menu krijg je direct hulp bij het invoeren:

 

Niet genoeg informatie? Klik dan op HELP (Shift Views) en je krijgt het volgende:

 

 

 

 

 

Scholen
De HP 39gII is uiteraard in onze webshop per stuk verkrijgbaar. Bent u echter verantwoordelijk voor het rekenmachine gebruik op uw school, en wilt u een offerte voor meerdere stuks? Dat kan! Iedere schoolorder wordt daarnaast voorzien van GRATIS exemplaren voor docenten en emulators voor digitaal lesgeven. Wilt u vrijblijvend testen in uw klas of de 39gII ook voor u een een perfecte aanvulling op uw lessen is? Neem voor de voorwaarden contact met ons op.

Wij bieden daarnaast workshops aan voor gebruik van de 39gII in uw lessen. Bent u hierin geïnteresseerd, dan kunt u ons benaderen voor het maken van een afspraak.

Wiskundige toelichtingen
Tijdens de Nationale Wiskunde dagen van 2012 werd de HP 39gII geintroduceerd. Ook werd op deze dag een paper uitgedeeld met een aantal wiskundige toepassingen van de HP 39gII plus een toelichting op de voordelen. U kunt deze paper uiteraard via onze site downloaden. Hou de website in de gaten voor vervolgversies!

Modellen met matrices en rijen
Deel 2 van de oefenmaterialen voor de HP 39gII is nu beschikbaar! Hier kunt u een document over het werken met  matrices en rijen vinden.

Het bijgevoegde document over matrices en rijen is behoorlijk interessant, omdat hier een matrixmodel wordt omgezet in een model met 4 rijen. Erg speciaal hieraan is dat deze modellen niet op een TI of Casio rekenmachine kunnen worden gedraaid.  Casio kan namelijk maar 2 rijen weergeven en TI maar 3 en we hebben er hier toch echt 4 nodig!

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__