De uitvinding van de Cirkel

  • Beschrijving
  • Meer details

Johan Gielis

De meetkunde van de natuur.

Auteur Johan Gielis slaagt er in om abstracte vormen zoals cirkels, vierkanten, driehoeken, spiralen, kubussen en piramides en natuurlijke vormen van bloemen, bladeren, vogeleitjes, schelpen en zeesterren te beschrijven met 1 wiskundige formule, de 'Superformule'.
Stel je even het onmogelijke en onvoorstelbare voor:

Een verzameling abstracte vormen, zoals een rechthoek, cirkel en vierkant, veelhoeken met rechte of gebogen zijden of met scherpe of afgeronde hoeken, bollen, kubussen en piramiden, en vormen uit de natuur, zoals bloemen en bladeren, vogeleieren, schelpen en zeesterren, zijn niet fundamenteel verschillend, maar worden door één en slechts één basisformule weergegeven. Bekende wiskundige vergelijkingen zoals de Stelling van Phytagoras en de vergelijkingen van kegelsneden kunnen worden beschouwd als speciale gevallen.

Onmogelijk?

Wel dit boek gaat over deze geniale en onvoorstelbaar eenvoudige formule. De Superformule biedt een originele en verfrissende kijk op de natuur en wetenschap. Ze werd al op diverse congressen en aan wetenschappelijke instituten wereldwijd voorgesteld en is nu in boekvorm gegoten. Het boek is speciaal geschreven voor een heel breed publiek, met meer dan driehonderd foto's en meer dan vijftig duidelijke illustraties. Het richt zich tot iedereen die is geïnteresseerd in vormen, structuren en patronen in cultuur of natuur.
__ifPurchasable__
__endifPurchasable__